Go to footer

Przejdź do zawartości

#9: Drabiną do nieba

Rozmawiamy tutaj o nowych odcinkach.

#9: Drabiną do nieba

Postprzez Jacek Brzezowski » Pn wrz 21, 2009 9:27 am

I kolejny odcinek - tym razem Drabina Jakubowa.
Jacek Brzezowski
Site Admin

Re: #9: Drabiną do nieba

Postprzez syzrK » Pn wrz 21, 2009 4:51 pm

Pamiętam że nieźle się na nim zmęczyłem, jest bardzo ładnie wykonany, jednak moim zdaniem jest zdecydowanie za długi, nieco nużący, na taki film trzeba po prostu mieć dzień, ja widocznie go nie miałem, do końca sam nie wiem o co w nim chodziło, każdy kto oglądał ma zupełnie inna wersje, to jeden z tych gdzie więcej znaków zapytania niż odpowiedzi, np postać kręgarza? na sto sposobów można ją interpretować, niektórzy próbują... ja póki co odpuszczę.
Zgadzam się z Wami co do sceny w szpitalu, rewelacja! Nie pamiętam czy widziałem wersje reżyserską czy nie, jednak sceny usunięte faktycznie można znaleźć na youtube.

Deleted Scene 1
Deleted Scene 2
Deleted Scene 3

Film oglądałem dość dawno temu i te wycięte sceny nic mi w zasadzie nie mówią, musiałbym obejrzeć jeszcze raz film, porównać obie wersje, wtedy coś dodam jeszcze.

w miarę świeży film, jednak...Powstanie remake Drabiny Jakubowej?
syzrK

Postprzez Jacek Brzezowski » Wt wrz 22, 2009 1:10 pm

Ta, o remake'u Drabiny też słyszałem, ale modlę się by nie powstała (zastanawia mnie kiedy zrobią remake Nowej Nadziei...).

To prawda, że film ma dłużący się klimat, ale z drugiej strony jest to po prostu mroczna opowieść, w którą trzeba się wgryźć. Napięcie jest dość dziwnie budowane i do tego ciągłe pomieszanie o co w tym chodzi sprawia, że film nie mieści się w prostym schemacie. Mam nadzieję, że uda nam się za kilka odcinków pogadać o Angel Heart, a później o Adwokacie Diabła.
Jacek Brzezowski
Site Admin

Postprzez Manni » Wt paź 06, 2009 2:10 am

Na razie to jedyna wasza audycja, jaką słyszałem, ale muszę przyznać, że uczucia po tym odcinku mam dość mieszane. Z jednej strony mówicie rzeczy całkiem fajne, a do tego z sensem, technicznie bez zarzutu (bardzo "radiowe" głosy!), ale problemem był tu sam film. Odnosiłem wrażenie, że nie do końca wiecie jak go ugryźć, skaczecie z tematu na temat, po czym wracacie do wcześniej poruszonego, w dodatku umykają wam czasem istotne szczegóły, jakbyście dawno film oglądali. Ale słuchać będę nadal, bo brakuje mi czegoś takiego w polskim internecie, a czuć od was, że horror lubicie i chcecie o nim opowiadać, więc trzymam kciuki :).
Manni

Postprzez Jacek Brzezowski » Wt paź 06, 2009 6:46 am

Może pojawia się tu mimo wszystko konflikt pomiędzy chcieć, a móc. W każdym razie staramy się i doskonale zdajemy sobie sprawę, że nie zawsze wychodzi jak byśmy chcieli, ale zapraszam do przesłuchania starszych odcinków. Prawda jest taka, że co film, to inaczej trzeba go ugryźć.
Jacek Brzezowski
Site Admin

Postprzez Manni » Śr paź 07, 2009 8:40 pm

Co racja, to racja. Dziś wieczorem zabieram się za przesłuchanie poprzednich audycji.
Swoją drogą - kiedy pojawi się następna? Znany jest już jej temat?
Manni

Postprzez Jacek Brzezowski » Cz paź 08, 2009 6:50 am

Kolejna audycja miała być nagrywana w tym tygodniu,ale ze względów organizacyjnych zmuszeni jesteśmy przełożyć na początek kolejnego. Tym razem będziemy mieć mały special, gdzie bohaterami są zwierzaki.
Jacek Brzezowski
Site Admin

Postprzez outsider102 » Pt paź 09, 2009 12:35 pm

Czekamy już :twisted:
outsider102

Postprzez syzrK » Pt paź 09, 2009 8:18 pm

w następnym odcinku Adwokad Diabła czy Harry Angel?
syzrK

Powrót do Strona główna forum

Powrót do O odcinkach